h1

Louise Bourgeois hoppade över mackan till frukostmarmeladen

september 2, 2009

Maria Callas sjunger för mig ur Madame Butterfly när jag kokar marmelad på dagens skörd av mirabeller, aprikoser och krikon. Det blir en vackert djup guldröd färg och jag tänker på filmen om Louise Bourgeois som jag såg på galleriet i Stockholm. Hon åt en halv burk marmelad till frukostkaffet. Hade slutat med brödet. Jag lutar starkt åt att bli som hon när jag når en mognare ålder…

Klockan är tio och en blek måne lyser över de glest upplysta husen här i Sundre. Från mitt fönster ser jag till Einar och Ingrid, till Mari, Gösta och barnen och ett svagt flimrande ljus från Sven. Och så ljusen från båtarna till havs förstås. Långt från Stockholmskvällarna som man inte upplever som mörka. Det är ännu 18 grader varmt och det rasslar i oxlarnas lövverk. Bladen torkar och lägger sig på gräsmattan som blir allt brunare. Jon reser till jobbet i Visby, idag regnade det ifrån Fröjel, men inte här.

Mina paprikor rodnar, jag plockar kilovis med tomater och har ganska gott om svarta auberginer. Behöver bara åka till affären för mina apelsiner (litet mjölk och smör också).

Helga ringde från Sardinien och berättade om lata varma dagar från strand och bergsbyar, Nanna är tillfälligt hemma i Skåne efter månadslång teaterturné i Italien och Frankrike (de spelar en pjäs om Selma Lagerlöf). Roligt att höra av dem, de kommer genast närmare. Gustav är i Portugal i en armborsttävling och har fått brons i VM i denna något udda sportgren.

Hit kom i morse en enormt hög maskin för att påbörja gjutning av trappor och stenlagda gångar runt konsthallen. Snart är det även dags för gjutning av grunden!!cid_200809021486bygge kran!cid_200809021488gjutning trappaByggbilder; annorlunda silhuett på Körsbärsgården.

Jag träffade en av mina kära sommargrannar, som inte längre bor i Sundre, på Dramaten, där hon jobbar till vardags. Roligt att ses och prata teater och förfärligt synd att vi inte kan träffas oftare. Jag saknar henne.!cid_200808311485 helena seth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: