h1

Hur är det att vara 2 1/2 år?

oktober 2, 2009

Alvin, barnbarnet kom igår kväll och ska bo här i fyra dygn. Föräldrarna reser till Tallinn. Omvälvande för en 2 1/2-åring som inte förstår hur tid fungerar. Jag kan inte låta bli att tänka att det är tur att man fostrar barn när man är 27-50 när orken finns. Fast man är nog litet klokare och mer tolerant (har mer tid) nu. I vilket fall, väldigt trevligt med dennna lilla person som försöker göra sig förstådd och vill förstå. Vi har pratat med Sundres alla djur på våra promenader, grävt i landen, slagit in äpplen i tidningspapper, tagit rätt på pumporna, kollat bygget, provsmakat äpplen, päron, plommon och björnbär. Jag läste högt ur en gammal trasig Skattkammare (del 2), förmodligen tänkt för äldre barn. Effektivt; Alvin somnade direkt.

Hösten är här, soligt och stilla men kyla i skuggan och en helt annorlunda luft. Jag tänker på snö och frost, plockar en jättelik bukett med dahlior och börjar ta in äpplen och en del grönsaker för vinterförvaring.

Två av Sundreborna har arbetat och bott under en vecka på Skansen och byggt stenvastar. Det tog litet längre tid än vad de tänkt, EU-regler styr vastens storlek även för friluftsmuseer. Inte lönt att utgå från tradition och erfarenhet, inte!!cid_200810021548 pumpor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: