h1

Sol och storm och en vissnad dahlia

oktober 4, 2009

Jag har svårt att sitta inne, men vädret ute är VÄL tufft. Försökte ta Alvin på promenad i vagnen på fm, jag klarade en halv kilometer i motvinden, ibland blev jag stående. Omöjligt ta sig fram i vinden. Vi tänkte vi skulle se på grannens höns. Men de var inomhus.

Alvin pratar oupphörligt, inte särskilt rent, ofta gissar jag vad han säger. Men om jag frågar kan han. Förstår det mesta. Jag har glömt att det var så. Nu lekar han med sin farfars mors leksaker. Hållbara grejer som hängt med i fyra generationer. Nästan hundra år. Men faderns playmobilskepp är ännu mer uppskattat.!cid_200810041551 alvin 4 okt!cid_200810041553 alvin 4 okt 09

Vi gjorde ett nytt försök i vinden i kvällningen. Vännen som opererades för hjärntumör för snart ett år sedan, bor här större delen av året nu och har skaffat en kattunge. Eller snarare, han och hans fru hittade den på en promenad, ynklig och utmärglad. Nu en liten pigg, ännu mager krabat, ungefär lika gammal som Alvin. De umgicks vaksamt.

En dahlia vissnade i natt. De andra prunkar och jag har inte en tanke på att gräva upp dem. Grannarna har satt på vinterdäck. Oroande.

One comment

  1. Nej det var synd att det inte blev städning på det första datumet som sas, då var båten bokad och vi var och stängde huset – timing är viktigt när man vill både vara med och resa med båt över en helg mitt i vardagen med jobb och barn.

    Det brukar alltid vara trevligt att vara med och fixa, bilderna talar sitt eget språk, skön höst!
    🙂Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: