h1

Var kan man hitta en bok av Herta Muller?

oktober 8, 2009
  • Förra året så här dags blev jag erbjuden att få veta årets Nobelpristagare direkt i mobilen och jag tackade ja. DN Flash heter tjänsten och det kommer litet världsnyheter droppande via SMS. Idag var det dags igen. Herta Muller är årets Nobelpristagare i litteratur, en rumänska med tyska som modersmål. HertaM_660 Om både henne och hennes senaste bok kunde man läsa i DN i morse, med helsida och titeln Årets Nobelpristagare? Likadant var det förra året. Kvinnan med denna insider-info är Maria Schottenius. Jag tycker det är litet obehagligt. En hemlighet som ingen ska veta utanför Akademiens väggar. Och så kommer det ut med helsidor två år i rad. Ännu värre är att mina vänner i journalistkåren suckar och säger: Horace. Om det är någon sanning i detta vet jag inte.

Jag har inte läst något av Herta Muller. Eftersom jag var i Stockholm igår letade jag i bokhandlarna bland dem som var på förslag. Jag hittade 1(!) bok av Philip Roth på NK. Ingen Herta. Beredskapen är inge vidare, lagerhållningen usel. Jag hittade inte heller Le Clezios nya Hungerns vila på NK. Alltså, är en Nobilpristagare redan ute efter ett år? Tar man inte in hans senaste? Nu har jag i alla fall beställt den. På nätet.

Ska bli kul att läsa Herta Muller när något kommer. Är fascinerad av Rumänien och går gärna till det fina rumänska kulturinstitutet som ligger i Gamla Stan.

One comment

  1. http://www.amazon.com hittar du det mesta i bokväg; lycka till! 🙂Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: