h1

Korta listans hemlighet

oktober 9, 2009

Åter en blåsig dag. Styv kuling? Oxlarna glöder och tappar sina blad. En ny omgång gäss formerar sig och bereder sig på att lämna ön. Jag plockar in en bukett lätt vindpinade dahlior. !cid_200810091561 en kyss av frosten    Lena Katarina och hunden har återvänt till ön och vår promenad idag gick genom skogen vid Nore, med en utvikning längs havet och Norebod. Det har slagits ag vid myren till en täckating, strandängarna är täckta av aggräs.

Tidskriften Svensk bokhandel kom idag. En artikel med titeln Fenomen handlar om Akademins inkomna förslag till Nobelpriset, hur den filtreras till tjugo namn för att sedan, hemligt, bli ”en kort lista” med fem namn. Intervjuer hade gjorts med förlagen om vem som de ansåg skulle få Nobelpriset. Flera av dem hörde till dem som intervjuades i DN och SVD dagen innan offentliggivandet och flera sade då Herta Muller. Ingen av dem hade henne på förslag när Svensk bokhandel gick i tryck. Min misstanke om läcka förstärks.

Det var i alla fall ingen läcka i Norge. Fredspriset till Barack Obama väckte sannerligen förvåning. Jag tycker om det, känns som det är någon som vill förändra världen. Mot större tolerans, omtanke om kommande generationer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: