h1

Gäst på Capri

oktober 29, 2009

När vi bodde i Visby och hade sommarhus i Nore, Vamlingbo sade en av de årsboende att till Visby for han bara när det var bilbesiktning. Vi är inte riktigt där än men det närmar sig. Nu när min tandläkare i Burgsvik flyttat är det i Visby den nye tandläkaren är. 20 mil tor för en lagning. Jag passade på att hälsa på konstnären Björn Evensen. I ateljén var nya spännande bilder…200810281595 björn okt 200810281597 björn 2 okt 09 I kvällningen for Jon och jag vidare till Stockholm. Idag har varit möte på Rominstitutet och vi har utsett 2010 års stipendiater och gäster till Villa San Michele på Capri. Läste också en massa brev från alla nöjda gäster som varit där i höst. Det är en mycket bra arbetspats när man behöver ro för att slutföra ett projekt. Det är författare, musiker, konstnärer, forskare och ”övriga”, (dansare, koreografer, filmare, skådespelare…) som söker sig dit, ett tiotal gäster är där samtidigt (ibland med respektive) så det bir en bra mix och man reser därifrån med nya vänner. Läsa mera om detta kan man göra på Villa San Micheles hemsida.

One comment

  1. Trevlig läsning! Min bok ”Claires leende” kom delvis till där. Roligt att lära känna fenomenet Axel Munthe. Min man Helge ( förlossningsläkare) läste Munthes dramatiska doktorsavhandling på franska ( om förlossningsblödningar) och berättade om den på ett av samkvämen.( Vår dotter föredrog dock att inte höra föredraget…) Munthe var djärv nog att gå emot franska auktoriteter på området, när han beskrev vilka åtgärder som skulle vidtas. Detta var före blodtransfusionernas tid.
    Vi blev imponerade av vad han skrev. Han var klar, koncis, logisk. Och en verkligt skicklig skribent också i sin doktorsavhandling, vars franska var lättförståelig.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: