h1

En orubblig envishet- om Jane Eyre på Dramaten

november 29, 2009

Vaknade till mörka blåsvarta Strindbergmoln över Skeppsholmen. En strimma sol och sedan regn. November. Jon och jag hälsade på Danne Wolgers i hans ateljé på Glasbruksgatan, ett kyrkorum för hittebarnen som nu är två ateljéer. Vi tittade på det han gjort genom åren. Mycket. Senaste produktionen från i somras och kvarnen han bor i på Östergarn. Fynd från huset de tog över som nu blivit mobiler kring sinnena, hörseln synen…och man vevar själv för att de skall fungera.Man stoppar fingret i fingerborgen och drar runt…

Jag har alltid gillat Danne. Han är genial, humoristisk, alltid ny i sin tanke. Ren från trender och aktuella företeelser. Och ENKEL.

Ikväll har vi varit på premiär på Dramaten. Jane Eyre med Julia Duvenius och Michael Nyqvist i huvudrollerna. Ett sanslöst barn Adele i form av Basia Frydman. En underbar föreställning, jag minns inte när jag senast såg en så bra pjäs på Dramaten! Ellen Lamm har gjort den raka, klara regin, Magdalena Åberg den snillrika scenografin och kostymen. Se föreställningen!

Och i morgon åker eldsjälen til Paris på sitt stipendium (tillsammans med dotter Helga)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: