h1

Om obefintliga molnformer och den nya strandboden på Barshage

december 12, 2009

Någon sade att det han (hon) saknat mest under hösten är bristen på molnformationer på himlen. Ett vackret sätt att uttrycka att man inte sett solen… Och ändå, det har varit ett sånt kompakt tak på himlen att molnen inte riktigt upplevts. Min granne på fyren, som är molnspecialist uttrycker sig nog annorlunda. Kanske tycker han det här låga taket också är intressant.

Vaknade i alla fall i morse av en röd horisont. Solen, tänkte jag. Men det blev just ingenting. Maken och jag gick i alla fall en promenad i ett tämligen folktomt landskap.

Igår var möte i skifteslaget om strandboden på Barshage. Vi var överens. Boden stämmer inte med bygglovet. Och inte med utseendet på den gamla boden. Dessutom är den placerad precis intill den befintliga stenbod. Den gamla stod mer än metern ifrån. Nu rinner regnvattnet från det branta nya faltaket ned på den gamla stenbodens flistak och in i boden. Och det är fortfarande oklart vem som egentligen var ägare till den bod som en gång stod på platsen och som brann ned. Litet märkligt att den som nu rest boden inte kontaktat markägaren (skifteslaget) innan boden uppfördes. 

Annars har jag nu läst ut Austers New York-triologi. Han är en fantastisk berättare. Ändå tycker jag han missar poängen när han har en sådan bra historia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: