h1

Det blåser upp till storm

december 22, 2009

Just när vi försiktigt försöker vänja oss vid SNÖN och KYLAN (dvs någon minusgrad) börjar det blåsa upp till storm. Är det så det ska bli till jul?

Pepparkakorna blev hyfsade, det blir kanske nästa år de blir så där riktigt bra. Peppriga är de  i alla fall. Julgran har vi också fått. Har gjort en massa ätliga julklappar och har börjat fundera på julklappsinslagningen. Yngsta dottern har anlänt till ön men föredrar brorsbarnen i Bro ikväll.

Jularna från förr virvlar förbi: när jag var liten julade vi alltid hos min farmor. Alla hennes sex ”pöjkar”, svärdöttrar, barnbarn. Ett stort dignande julbord och längs väggarna sängar som sköts ut om natten. Vi kusiner låg i där i långa rader och tittade på när de vuxna sjöng och spelade. Farmor i sin gungstol sjöng helst skillingtryck, långa ledsamma berättelser på minst 20 verser.

Så när vi själva fick barn åkte vi vartannat år till Jons föräldrar, vartannat år till mina. Syskon, kusiner.  Släkt. Alltid har vi varit många vid juletid. Och nu är det vi som är den äldre generationen. ”Släkten” är numera våra äldsta gotlandsvänner. Alla samlas. Och barnbarnen blir fler och fler.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: