h1

Rimfrost i Sundre

januari 13, 2010

En alldeles speciell gåva av vintern är att vakna upp i en värld klädd i  isgnistrande rimfrost. Det händer inte ofta här nere. Men igår kväll svepte dimma in från havet och kylan kom med vinden från norr och vi vaknade i ett vitt sagolandskap där minsta tallbarr var prytt med iskristaller. Det blev en paus i mitt skrivande och jag gick i stället ut med kameran. Ringde dottern Helga inne i Visby som har ett speciellt vinterprojekt. Men där var ingen rimfrost. 

Gotlands Tidningar använder två sidor trycksvärta åt att spekulera kring Inger Harlevis(ordförande i kultur- och fritidsnämnden m m) avgång. Rubriken är ”Jag är trött på Gotland” och texten handlar om att hon ”hotar” lämna ön Reporten har ringt och fått en intervju med henne från Mallorca. Drevet går igen, precis som när det gällde landshövdingen Marianne Samuelsson (samma reporter).

Det är olustigt med situationen vad gäller de båda stolarna hon sitter på i ärenndet med Kammarmusikfestivalen. Men hon är en mycket skicklig och kompetent person och hon brinner för kulturen. Går hon lär det inte bli någon Kammarmusik mer. Ingen Scheja. Säkert mycket annat också som inte blir.

På krönikeplats skriver nyhetschefen att han är trött på politiker som hotar med att flytta när det blåser snålt, han säger att hon sitter på så många stolar att hon kan fylla kongresshallen på egen hand. Och att hon ”fått kalla fötter eftersom soppan med kammarmusikfestivalen drabbar skattebetalarna” och att ”det blir några hundra tusen minus, pengar som kan användas till sommarkollo för barnen” Och så går han på, berusad av sina egna ord. Jag mår illa. Varför är det kvinnorna som förföljs på det här grymma viset? Och att jämföra Scheja med att nu får de gotländska barnen inte gå på kollo? Har man inget ansvar för det man skriver som nyhetschef?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: