h1

Mer rimfrost och en liten bok om Botticellis Venus

januari 14, 2010

Rimfrost och sol på morgonen. Barbro Lomakka kom för att se på nya Konsthallen. Hon har ställt ut hos oss tidigare, 2006. Tillsammans med Kim Halle kallade de utställningen Unparadised. (Miltons bok Paradise lost hette så för en tid.) Det är roligt med Barbro, så många tankar och ideer får fart! Hon blir en av sensommarens utställare (augusti) Vi talade om DN:s kultursida, detta deprimerande ämne. Och hon berättade att hennes man Dan Gustavsson brukade kopiera en bra artikel från världens kultursidor och lägga vid hennes frukostkopp…

Hon tyckte jag skall läsa en liten essäbok  från Ersatz Georges Didi-Huberman Öppna Venus som handlar om Botticellis målning. Så jag vidarbefodrar förslaget och återkommer när jag läst. Det är en av mina favoriter bland eldsjälar, Jean Claude Arnault på Forum, som svarar för essä-böckerna. 

På Expressens kultursida kan man läsa att Kändisar pryder telefonkatalogen och att Björn Ranelid blir en av dem man får vila ögonen på – De ställer upp gratis, säger Eniros chef.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: