h1

…eller se Pygmalion på Dramaten

januari 24, 2010

Premiärer tycker jag är roligt, det är en särskild förväntan, glädje, oro i luften. I fredags såg Jon och jag Pygmalion på Dramaten. En föreställning närmare George Bernhard Shaws text än vad man fått se i musical eller filmmversion. En pjäs om språk, klass och kön förlagd i nutid med en akademisk och i sociala sammanhang omöjlig Higgens i form av Johan Ulveson och en Eliza (Alexandra Rapaport) som hämtad från Rosengård. Regissören är Margareta Garpe (deltidsboende på Gotland)som lyckats göra det till en högst aktuell, modern , radikal pjäs, Shaw skulle ha varit nöjd! För scenografin svarar Sören Brunes (också deltidsboende på ön) och det är något av det bästa jag sett på scen, enkel, underfundig, funktionell och vacker! Gå och se den!! (ja, jag är barnsligt glad över att dessa begåvningar valt att inspireras på vår ö)

Evert Lundqvist på Moderna, tre salar med hans målningar från 30-talet till 80-tal, med konscentration på 50-70 och en ganska mörk, dov färgskala med vissa gyllene inslag. En för mig ny Evert träder fram. Favoriten blev ändå en vinterbild, grafisk vit, svart med snö och tre träd och ett oändligt perspektiv utan horisont.

Idag är sista dagen vi visar Björn Evensens miniutställning här på Packhusgränd (kl 15). Läs om honom i senaste numret av Gods och gårdar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: