h1

Lyssna till ljuden i vinternatten

februari 1, 2010

En blek nästan full måne lyser på skaren och en räv sneddar över snövallen mot yttertrappen. Här är stilla och tyst. Läste om ”Mindfullness” i dagstidningen, lyssna till ljuden, var ett av råden. Jag lyssnar och lyssnar. Ute är absolut tyst. Några minuter står jag  i snön på altanen och känner att tofflorna sakta fryser fast. Kanske hörs ett avlägset dovt ”ho” vid havet. En fågel?

Bergmangårdarna på Fårö, som norrmannen Hans Gude Gudesen köpte, tas i bruk redan i höst. Tolv konstnärer/forskare kommer att kunna bo där samtidigt, gratis, och tillföra något till fåröborna. Härnere vid vår nya Konsthall rörde en god fe med sitt trollspö idag. I betydligt blygsammare skala, men vi blev väldigt, väldigt glada.

Granne med förra årets omdiskuterade plan för nittiotalet fritidshus vid Austre strand ställs nu en detaljplan ”Rembs 1:5” ut på stadsarkitektkontoret, http://www.gotland.se/mcms/47373. Tio friliggande småhus, men i miniskala och mer anpassade till naturen.

Jag följer inte många bloggar, men en del författares tycker jag om att läsa, liksom Dramatens. Noterar att Peter Englund som slutade sin blogg när han blev ständig sekreterare, har börjat igen, nu som en mer officiell akademiblogg. http://akademiblogg.wordpress.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: