h1

Att skriva är en happening…

februari 7, 2010

Söndagsutflykt med bilen är det många som tar, gärna runt Hoburgen. Kanske inte i dessa snötider dock. Jon och jag tog i alla fall en biltur ovanligt nog. Först till Hoburgen och Rivet. Skrakfåglarna som normalt sitter på stenarna en bit från land har besvär med isen och har flyttat upp på Hoburgsklippan, en litet skrämmande syn med dessa svarta gamar på alla klipphyllorna. Bilden jag tog är dock på för långt håll för att ge en bra bild, det är rejäla snöhinder därnere! Ibland bar skaren dock.

Längs vägen vid Nore var snövallarna så höga att det kändes som att åka genom en mycket smal tunnel. Två rådjur mötte vi också. Annars var det glest med trafik och tur var det, det är inte många platser det går att mötas på.

Kapuscinski, från boken(Reporterns självporträtt) som jag läste i natt: ”När jag sätter mig och skriver vet jag aldrig vad jag kommer att skriva, framför mig ligger bara ett vitt papper… Att skriva är en happening. Det är för mig en av poängerna med att skriva, för om jag visste på förhand vad jag skulle skriva, skulle skrivandet aldrig intressera mig. Det skulle tråka ut mig. Jag kan inte planera, inte bestämma något på förhand.” Jag blev förvånad att han som reporter formulerar sig så, men kan bara hålla med.

Vinter är bra för skrivandet. Men avbrotten, promenaderna, som är så viktiga för fantasin, blir kortare. Hörde på bilradion att det snöat nästan en meter i Washington.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: