h1

Tofsvipor och tranor i Sundre

mars 19, 2010

Sundre kyrka inbäddad i rosa sockervadd när jag vaknade. Det var utlovat regn i Sundre, men med litet fantasi kunde jag tyda ljuset som att solen fanns där i diset. Vårvindar är det, snön smälter så det syns, fåglarna fyller himlen bokstavligt och med ljud. Jag gick min promenad runt socknen redan före lunch för att se hur det ser ut. På den lilla vägen mellan oss och grannen i söder har snön smält och blåsippsbladen visar sig igen. Och när man pillar bland fjolårsgräset, är de där: de mörka blålila knopparna! På åkrarna smälter snön snabbast. Mycket fågel och ovanligt många tofsvipor har anlänt. Jag såg två tranor på håll! I trädgården har jag nu olika platser där snödroppar och vintergäck blommar och pionerna sticker upp med små kraftigt röda knoppar!

Sydbondens son försökte få igång vattenpumpen för djuren. Annars har han vatten överallt! Det är en nackdel så här års att bo i söder, allt smältvatten rinner dit.

Ett program om Cindy Sherman på TV, en av mina favoriter. Egentligen var det ett program om hennes pojkvän, som ansåg att han inte fanns tillräckligt med i hennes rampljus. Tror att det ändå var en bra bild av USA:s konstliv av idag. och en hel del Cindy också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: