h1

Vårvindar friska…

mars 25, 2010

Fast här på södraste Gotland leker de inte, vinderna. Viskar gör de inte heller. Det är forfarande för kallt, vinden får fingrar och anletsdrag att stelna. I lä kan det vara varmt i solen. Jag strävar i motvind och kyla upp på alvret. Där är snön nästan borta. Byggarna går lös på snickarboden. Virket är för dåligt tycker de, när putsen huggits ned. Nu är allt ett enda hål som vindarna skär igenom. – Vi bygger upp imorgon, säger de glatt när de slutar för dan.

Jag har i under hela veckan rensat bland mina diabilder. Jag trodde att  jag hade en speciell bok i åtanke, men har nu sorterat till två. Skulle vilja kasta och rensa, göra fint och förbereda för sommaren. Men fastnar i intressanta bilder, texter. Det är svårt att kasta!

I dagens Gotlands Tidningar är en intervju med etnologprofessorn Owe Ronström. Vårstädning, storstädning, kallar han det som drabbar oss så här års. Ett fenomen som man ägnar sig åt litet här och var i hemmen. Fast alla kanske inte börjar med diabilderna. Och ser att det kan bli en bok? Eller river snickarbon?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: