h1

Havspromenader och trädgårdsarbete

april 4, 2010

En vindstilla solig påsk. Långa promenader nu även längs havet med väninnan och hunden. Tången vid strandbrynet lockar den senare. När hon rullar i tången ångar den! Efteråt är hon smutsig, stinkande och lycklig.

Barnbarnen med föräldrar har varit här. Jag glömmer hur långt en treåring kan gå. Vi gick till Barshageudd som jag inte tycker är särskilt långt. Men för små ben var det väldigt långt. Sen skulle vi ju gå tillbaka också. men fadern tog Allvin på sina axlar. Lek vid stranden och vattnet, picknick vid fiskeboderna med nybakad kaka.

Lunch hos väninnan som bland gästerna var en av dem som hon skrivit en intervjubok om. Vi talade om förlagen och försäljning. han är en mycket framgångsrik  man i näringslivet. Blev oerhört frustrerad över förlagets ineffektivitet när det gällde att sälja hans bok. Och tog hand om det själv. Han har fortfarande ett tjugofemtal föredrag om året och det är flera år sedan boken kom ut. Samtidigt besöker han kommuner som han kan tänkas ha andra affärer med. Väninnan och jag är väl mer vana vid hur det för det mesta är. Förlagen är bra bokutgivare men inga försäljare (utom när det gäller ett fåtal som hårdlanseras, i allmänhet deckare).

Annars är det trädgårdsarbete som gäller! Maken kantskär, förbereder tält för köksväxter som snart ska ut i den ”kalla verkligheten”. Jag krattar, städar, förbereder för vårlökarnas blomstring i fågelljubel och sol. Men vi är båda otränade så här års och har gruvligt ont överallt och händerna är dubbelt så stora som vanligt och fulla med hallontaggar och små skärsår. Men bra mår vi!

One comment

  1. Härligt med vårbruket! Vi har också röjt i trädgården, Alvin kan nu komma in i bersån igen efter att jag klippt bort Törnrosa-snåren av otäcka björnbär som tagit över… Så det där med taggar i händerna känns igen!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: