h1

Brand i Sundre

april 15, 2010

En transformator överhettades, gnistor antände gräset omkring. Men de som fick elektriciteten utsläckt såg att det brann och larmade brandkåren, maken och sonen råkade passera just då och började släcka..-Bland byggarna hos oss finns en brandman, han var snabbt på plats.En liten händelse som kunde ha slutat mycket illa.

Det blir ingen musikstudio för Björn Ulvaeus på Furillen. Idag fattades beslut av miljööverdomstolen och det beslutet går ej att överklaga.  Bygglov beslutades för 2 år sedan, sedan har det som så ofta på strandnära platser överklagats och överklagats. Ett bakslag för Johan Hellström som äger Furillen, för Björn Ulvaeus och hans musiker som säkert hade skapat nya världs-hits. På sätt och vis också för det Gotland som bygger sin profil på konstnärer och kändisar som verkar på ön. Samtidigt en markering av Staten att man står fast vid sitt beslut att stränderna inte får exploateras. Det lär bli hårda bud framöver, när inte ens ett enstaka arkitektritat hus anpassat till miljön får byggas. Jag kan inte låta bli att tänka på Ingmar Bergmans hus på Fårö. Det hade varit totalt omöjligt med dagens miljööverdomstol.

Kulturnämndens ordförande Inger Harlevi lämnar i princip alla sina politiska uppdrag. Jag antar det är en följd av tidningsdrevet kring underskottet kring Staffan Scheja och kammarmusikfestivalen. Inger är en skicklig och en driftig kulturpolitiker, jag tror inte det går att uppbringa en likadan ”doer” på ön. Trist för kulturen. Samtidigt säger Scheja i dagens tidning att hans festival fortsätter, underskotten från i fjol till trots.

På det lilla planet: Köksplantorna i orangeriet växer till sig och Jon och jag tar hand om  barnbarn. idag var så varmt att de sov middag på terrassen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: