h1

Den stora världen stannar men på Konsthallen jobbar idag 11 man

april 20, 2010

Nu är knappt 14 dagar till Konsthallen ska vara klar. Det märks på intensiteten här, två målare, två golvslipare, fem byggjobbare (som murar och snickrar) och en elektriker. Och en av de utställande konstnärerna. Mycket händer från dag till dag och jag börjar tro att det kan bli klart… Och vi har under dagen ökat Sundrefolket med 50%.

Bönderna plöjer och det känns i luften att det närmar sig sådd. Vi har ju redan frösått sallad men av den syns ingenting. Men orangeriet är sprickfärdigt av grönsaksplantor!

Heden är full av blåsippor, scilla, svalört och krokus blommar i gräsmattan och påskliljorna är utslagna. Min lager som var så fin när den tittade fram under snön har fått en kyss av nattfrosten med bruna blad som följd.

Trädgårdsarbete får ändå vänta litet grann, det är MYCKET att göra för att få allt klart med Konsthallen. Men ännu skriver jag några timmar dagligen. Ett sätt att fly eller ett sätt att förankra sig? Börjar tro att även detta romanbygge kan bli något och det är väl det som driver. Vill helst ha innehållet klart innan Körsbärsgården öppnar. Sedan kan jag bearbeta texten…

Dottern kom inte iväg med sitt SAS-plan från Italien. Nu bilar de genom Europa i morgon. Några föreställningar ställs in i Sverige. Vad händer med min planerade New York vistelse? Antagligen blir den inte av. Makens Stockholmsresa ställdes in. Flyget gav besked precis när det inte fanns tid kvar att ta sig till båten. Vi är alla strandsatta och det stora lugnet inträffar. Våra dåliga samveten att inte hinna, klara, kunna prestera, är inte längre vårt fel. Vulkanutbrott och aska och världen stannar.

One comment

  1. Hej Marita! Ser i din blogg att du har mycket omkring dig. Låter spännande med konsthallen och allt som ska ordnas inför invigning och utställningar. Önskar er alla lycka till med era planer!
    Så var det det här med askan. Som du skrev, tänk att man inte visste om hur det kunde förhålla sig med vulkanutbrott och flyg. Vårt samhälla är i sanning rätt sårbart. Läste i tisdagens DN på kultursidorna om just ASKMOLNET. Det var tänkvärda ord av Sverker Lenas och Lars Linder. (Askmolnet 1 och Askmolnet 2) Under den andra rubriken kunde man läsa om: En influensa, några snöstormar och lite aska, och vi tvingas uppfinna hjulet på nytt. En av mina söner hade gm sitt jobb ett uppdrag i Indien i förra veckan. Skulle varit hemma i Lund i lördags, men blev av känd anledning kvar. Igår kunde han ta sig från Bombay till Abu Dabu och därifrån till Athen. Nu är han på hemväg gm Europa. Tänk så många annorlunda resrutter som pågår lite varstans just nu. Hade varit spännande med någon typ av sammanställning.
    Ser fram emot att på något sätt komma över din nämnda receptbok när den blir klar.
    Må så gott!
    Hälsn fr BeritKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: