h1

”Vulkanledigt”

april 21, 2010

Skådespelardottern reser långsamt norrut per bil från Torino i Italien. Vem vet när hon kommer hem. Det kommer SMS från olika platser”Solen skiner här i Österrike, inte mycket trafik på vägarna” Roligt att följa hennes färd och att det faktiskt att går att ta sig fram utan flyg, något som vi nästan glömt. Vår biskop Lennart Koskinen var i Jerusalem och hade kommit per buss till Wittenberg. Han talar om åsnetransport men det är buss han åker; jämför resandet med flyktingtransporter. Vi har blivit bekväma, som inte ens accepterar en buss. Men han får i alla fall se platsen där Martin Luther spikade upp sina teser. 17 gotländska tandläkare bussas från Lissabon. Dagens tidning tror att det är flera hundra gotlänningar som fastnat på olika platser.

Dagstidningen kommer en dag sent och är inte längre en dagstidning. Maken som skulle vara på möten i Stockholm blev kvar på ön. På ett annat möte på Fårö fick han representera den statliga myndigheten som ofrivilligt blivit kvar i Stockholm. Ett nytt ord har myntats: ”Vulkanledigt! 

Snö på den kvarglömda solstolen på altanen. Aprilväder. Dimman kommer och går över de upplöjda åkrarna. Mörka moln omväxlande med sol och dis. Grafiskt och rent är det innan lövsprickningen.

En tidning ringde och bad om bilder på Konsthallen; vi tassade in på nyslipade golv. Vackert blir det!

One comment

  1. Hej! I dag finns det en artikel i Dagens Nyheter om konsthallen på Körsbärsgården. Kolla den! Ha det gott, snart kommer jag till Mickels. Kersti KollbergKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: