h1

Aprikosträdet börjar blomma och det står sådär 400-500 kejsarkronor i knopp och väntar på att slå ut

maj 2, 2010

De första blommorna på aprikosträdet har slagit ut! Det händer mycket i trädgården nu, tulpaner, påskliljor, hyacinter prunkar i rabatterna. Sol och lagom vind, örnen svävar över alvret. Fint att vara hemma. Vamlingbo-väninnan ville ha recept på humlerisotton. Det är precis lagom stora skott just nu. Ta 1-2 dm långs skott, skär i bitar, stek med lök och avorioris och kryddor, fyll på med litet vatten i taget och en grönsakstärning. Klart när riset är al dente.  

Jag tänker mig Karin Mamma, Jockum, Karins syster Maria och trädgårdsmästaren i Visby vandrande längs stränderna på Long Island plockande stora snäckor. De längtade efter landet och att bara vara lediga…

Fint att vara hemma. Men New York sitter i, vaknade klockan fyra i morse, somnade till Rapport. Vännen i Burgsvik kom och hämtade sina New York Times strax efter åtta i morse. De skulle läsa dem till frukost på Folkeryds, pojkkompisarna (Gubbdagis, säger han). Ett gäng 50+ grabbar som äter frukost tillsammans varje morgon…Läser i DN på nätet (dagstidningen kommer inte hit på söndagarna) att an hittat en bilbomb på Times Square och utrymt pela platsen. Där åt vi lunch häromdagen Agnes och jag; satt mitt på  och väntade på henne när hon köpte ett Phone Finger (New York Islanders?) till pojkvännen.

I en av tidningarna var ett uppslag om trenchcoats, som är det verkliga inneplagget. Vad tror ni jag reste i? Rätt gissat! Köpte den i höstas..

Många kommer förbi och ser på Konsthallen. 1 maj måste vara en bra Gotlandshelg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: