h1

I kvällningen växer ett skuggmönster av enar och väsen på Konsthallens väggar.

maj 16, 2010

En stilla solig kväll och jag går upp till stenbrottet vid fem. Det är den första värmen, kaipen växer till och med på alvret, jag hittar de första vårmusseronerna och tänker, vad glada de måste ha varit vid den här tiden förr; att på nytt hitta mat i naturen. Kanske länsade de några fågelbon (starar?) också. Förr hade jag vänner i Hamra som tömde sav från sina björkar och kokade sirap. Jag gör en enkel kvällsmåltid med kajp och svamp och blir uppringd av dottern i kaféet som bjuder på rosa champagne efter helgens slit…

Det har varit mycket folk här nere; idag mindre än övriga dagar men ändå ett 70-tal. Jag hinner prata med de flesta, det blir fina stunder. Björn Evensens målningar, som så klart anger rymden  mellan  rum och tid, en slags särskild plats utanför. Som ger mening. Eller aning om oändligheten.

Nu i kvällningen en näktergalskakafoni av fågelröster!

One comment

  1. Hej Marita! Har varit bortrest några dagar. Nu har jag uppdaterat mig med allt som hänt och händer på Körsbärsgården och runt omkring i trakten vid Sundre. Så intressant det var att få ta del av allt arbete och förberedelser inför säsongens första utställning. Livias Hus låter så poetiskt. Vackra bilder har hjälpt mig att riktigt känna både er möda och sedan glädjen. Så roligt att utställningen redan haft så många besökare. Lite häftigt att cyklisterna fick med sig några kinesiska skålar! Förstår att ni alla på Gotland njuter av den fagra vårskruden. Särskilt efter den rejäla vintern vi haft, men som nog varit ännu mer påtaglig på Gotlands sydspets. När vårprakten med sina färger och dofter tillsammans med fåglarnas musikaliska konsert bryter ut i ett symfoniskt crescendo, kan jag tänka mig att ni liksom blir berusade av denna härlighet!
    Lycka till i fortsättningen med allt kring Körsbärsgården. Still going enjoy!!! – och krya på dig från förkylningen!
    Hälsn. BeritKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: