h1

Bergmanvecka på Fårö

juli 1, 2010

Under veckorna som gått har vi haft många besökare från Fårö. Nu tog jag mig ledigt och for dit alla 173 kilometrarna upp. Det är Bergmanvecka med fullspäckat program med guidade bussturer till alla spelplatser (samtidigt som videos med filmklipp visas i bussen), seminarier, masterclassutbildning, musik och film, film, film.

Jag lyssnade på en helt fenomenal masterclass med Liv Ullman med mycket personliga reflexioner som skådespelersak, regissör och kär vän till Ingemar. Lena Endre var där och fyllde på, Leif Zern höll intressant intervju med författaren och dramatikern Jon Fosse (som han också skrivit en bok om. Ariane Mnouchkine (ledare för Theatre du Soleil talar på söndag, Gösta Ekman på lördag.. Åk dit och var med! (och Jean Marie Gustave le Clézio SKULLE ha varit där men hade måst lämna återbud i sista stund. Kanske kommer han nästa år?)

För mig en oförglömlig dag och natt och full av intryck for jag hem till Sundre på morgonen.

Jag är nyinvald styrelseledamot i Stiftelsen Bergmangårdarna! (Kerstin Brunnberg är ordförande, Linn Ullman och Hans Gude Gudesen, han som köpte och donerade gårar och lösöre till stiftelsen, ingår bland andra)  Stiftelsen förvaltar egendomen och möjliggör för konstnärer, forskare och journalister att bo och arbeta där under kortare eller längre tid. Jag är invald som gotländsk representant men kan tänka mig att erfarenheten som styrelsordförande för Munthes San Michele på Capri (med likartat upplägg) spelat in. Väldigt roligt tycker jag!

 ”Alla” var på Dämba på kvällen, en gräsmatta full med skådespelare, regissörer, kritiker, donatorer, Bergmanfamilj, en f.d statsminister, en f.d kulturminister… Och nu har jag varit i Ingmar Bergmans egen bio också!

Jag sov över i en liten stuga på en karg hed utan väg och havet alldeles utanför. I sällskap med 15 hästar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: