h1

Poesi på Bottarve

juli 6, 2010

Poesikväll på Bottarve med Björner och Björn (Torsson resp Håkanson). Ronny Ambjörnsson inledde med att definiera Björn som ”nyenkel”( från tiden då han debuterade -63 och till skillnad från fyrtiotalisterna) och Björner som ”nysvår” eller som en tofsvipa med sin oberäkneliiga flykt. Kvällens rubrik var ”Vad är poesi bra för”, vilket båda med förtjusning grep sig an.  Björn Håkanson har ju dessutom tidigare skrivit en bok i ämnet Försök med poesi! en antologi med artiklar som egentligen skrevs för finansvärlden.

Vi talade om poem med en särskild röst, om rytmen i poesin, om dikt som ”kondensation”,” hopkok”. Om att orden alltid har en historia och att diktens ord alltid har associationerna bakåt, till historien, att de är försedda med ”historiskt ludd”. Men också om poesi som magi, något liknande Lewis Carrolls Through the Looking -glass. En fin kväll i en historisk lokal med levande ljus, öppna fönster och mycket mygg.

Poesitemat fortsätter redan på torsdag på Körsbärsgården när vi dyker ned i Kjell Espmarks författarskap med honom själv som uppläsare. Kl 19!

225 personer besökte Konsthallen idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: