h1

Regn och blåst!

juli 25, 2010

Tänk att vädret kan ändras så snabbt. Var det verkligen lika dramatiskt förr? Parkeringen är en åker av gyttja, de höga växterna i trädgården har lagt sig. Det syns verkligen , vilka vi missade att binda upp under de varma, soliga dagarna… Jag har ingen riktig koll på vattenmätaren, kanske har det regnat 60 mm?

Det är MYCKET folk i Konsthall och kafé; i Konsthallen för vi statistik och för närvarande är det ungefär 400 besökare per dag (idag fler). Långt mer än vad vi räknat med. Nu är det bara två dagar kvar av invigningsutställningen. på onsdag kväll tas Mamma Andersson, Jockum Nordström, Dan Wolgers. Harald Lyth, Sivert Lindblom, Lars-Olof Loeld, Birgitta Muhr, Linda Nykopp, Per Nicklasson, Amalia Årfelt ner (kom och se ni som ännu inte hunnit hit!) och på lördag är ny vernissage.

Dagarna delas in i tre delar, morgon och förmiddag i trädgården, eftermiddagen i Konsthallen, sen kort vila och kväll med poesi eller musik eller middag en famille med ”barnen”. Våra tre flickor är här samtidigt nu; väldigt trevligt!

Poesiaftonen med Björn Håkansson blev en fin innehållsrik kväll där vi följde Björn från sextiotalet fram till idag. Mellan dikterna berättade han om händelser i tiden som påverkat. Jag gillar fortfarande väldigt mycket det han skrev då, som 25-åring. Det känns ännu väldigt friskt, aktuellt. De senaste dikterna har också en särskild ton som binder ihop de fyrtio åren…

I fredags var Sarah Riedels Trio här, jo, pappa Georg fanns med bland publiken. Det är tredje gången Sarah spelar på Körsbärsgården. En stor jazzsångerska i vardande!

One comment

  1. Jaa FANTASTISK konsert med Sara Riedel var det. Stackare ni alla som gick misste om det! Och Björn Håkansson var jätteintressant, jag som inte var med om sextiotalet då det begav sig tyckte det var intressant med tidsresan också.
    Framförallt måste jag säga att man numera reser till Sundre och allt kommer dit. Till Körsbärsgården. Vilken lyx. Stiligt.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: