h1

FRÖ-lag kommer efter FRA-lag

november 11, 2010

Obligatorisk registrering av ovanliga köksväxter ska det bli enligt Jordbruksverket. Det är visst ett EU-påbud. Att dela med sig av fröer kriminaliseras. Små frö-företag som vi trädgårdsamatörer omhuldar, har aviserat att de inte kommer att ha råd att betala den avgift som krävs för att fröer ska granskas och legaliseras och tar bort fröerna ur sitt sortiment. Fröbytardagar blir olagliga. Alla gammeldags växter blir ett minne blott. Genbankarna kan hälsa hem, man får ju inte så fröna.

Jag vet inte vad det är för byråkratiskt vällovligt syfte som ligger bakom, men visst är det tokigt!

November har hittills haft mer soltimmar än hela november förra året. Jodå, här nere skiner solen och det är väldigt vackert och blomstrande i novemberträdgården. Vi går långa promenader, maken och jag men hinner inte hem innan mörkret. Det blir ju kväll halv fem!

Vad jag läser? Sara Stridsbergs senaste Darling River. Fint språk, där märkliga människoöden sammanvävs utan att höra samman, flickan Lo, som är en nutida Lolita, en kvinna Dolores Haze (också Nabokov) som dör i barnsäng, en apa på Jardin des Plantes i Paris som ska läras att teckna…Augustprisnominerad är den och jag blev nyfiken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: