h1

Kalas i juletid

december 19, 2010

Det blev middag för Sundreborna hos oss trots snöandet! Inatt kom 1-1,5 dm och det fortsatte idag. Jon har tappat rösten och har ont i halsen, men han gick ändå heroiskt ut och skottade och kom in piggare. Det är fler som är sjuka här omkring. Vi hamnar väl i sängen till jul.

Men vi hade en fin fest med traditionsenlig Bischoff enligt Signes gamla recept och pepparkakor som inte riktigt är som jag önskar. Så en massa gröna rätter med råvaror från trädgården och en stor varm kycklingrätt som jag en gång såg ”Floyd” tillaga på TV i en bergssluttning i Spanien… Roligt när alla berättar om Sundrebor från förr! Idag var en nyinflyttad familj med för första gången och några resumptiva(?) Sundrebor.

Jag gillar kalas strax före jul. Förr bjöds vi till gamle landsantikvarien (förrförrförrförre) Gunnar Svanström någon dag innan jul. Jag tror att de hörde till en generation som blev klara med bestyr några dagar innan jul och sen kunde stilla sig och njuta innan själva julafton. Jon och jag hade fyra småbarn och inte en enda julklapp inslagen, ostädat hemma och ännu julskinka som skulle inhandlas, kokas och griljeras. Men det var underbart att komma till dem och se att så här lugnt och fint skulle vi kanske få det så småningom.. (vi har inte kommit dit än, men vi är duktiga på att låtsas)

En rask tur med spark sen plogbilen passerat, månljus och mjuka vidder; alla har juleljus och stjärnor i fönstren, hos grannen en fin snöbollslykta..

Innan kalaset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: