h1

En jul med snöhinder och influensa

december 29, 2010

Dagen före julafton fick jag influensa. Hög feber, värk i hela kroppen snuva, hosta … Och ute snöade det. Och snöade. Och blåste. På julafton låg jag i 39 graders feber och utanför såg vi knappast vägen. Barnen tog sig dock fram från Skåne och Uppsala till Visby men sedan var det stopp. På ön var klasstvåvarning utfärdad och att resa hit ned gick helt enkelt inte. Inte ens dottern som numera bor en dryg mil härifrån tog sig ut. Hon skidade med vännen till hans föräldrar som bor litet närmare… Och de övriga firade julafton med vännerna i Visby och sov hos storebror strax utanför.

Men på juldagen kom alla, t o m två blekaröda barnbarn som fått scharlakansfeber! Vi hade i vilket fall väldigt trevligt och tomten kom på Annandagen. Vägarna är nu relativt framkomliga men man kan varken promenera eller köra vägen över Skoge-Jaktstugan. Den är totalt igenkorkad av höga snövallar. Så den vanliga promenadvägen får vänta till i vår när snön smält…

Men julmaten är uppäten, barnen har rest och jag har läst en massa böcker, bla Muriel Barberrys Igelkottens elegans, BRA och Johan Hakelius Ladies, UNDERHÅLLANDE men varför skriver man en sådan bok?? På nattygsbordet ligger även Christina Wijkmarks De nyvälborna, som handlar om familjerna Gyldenstolpe och Ehrensteen i 1600-talets Åbo och Niccolo Macchiavellis Flrentinsk historia. Mycket historia alltså; jag har ju nyligen också läst Vasadöttrarna. Barn och barnbarn församlade.Nanna på den väg som är farbar vid Skoge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: