h1

Antikmässa, Market och mer förkylning

februari 21, 2011

Vi for till Stockholm med ett digert program: Antikmässan i Älvsjö, galamiddag där Collector´s Awards skulle utses och där vi fanns bland de nominerade, Konstgalleriernas egen mässa Market och Supermarket (på Mejan resp Kulturhuset), en stor auktion med orientaliskt som skulle gå under klubban på Bukowskis m m. Ja, så blev jag SJUK! Feber igen med halsont, värk i kroppen… Kan det grassera två olika influensor??? Eller är jag helt enkelt allergisk mot kyla?

Jag har mest legat till sängs. Men släpade mig ut på pressvisningen till Antikmässan och föll i trans i en jättefin utställning kring bestick från romartid till idag (med tillhörande bok) som Bo Knutsson hade i sin monter. en romersk kniv med vädur på skaftet.  Besjäla ditt hem var årets tema, det var mycket vintage (även för herrar), en monter med bara spetsar.. Jag besjälade mig med en fin tallrikshylla från Gransholms Antik som ska fyllas med alla våra blåvita tallrikar i Livias Hus i Konsthallen till sommaren.

På Galamiddagen fick vi inte priset som Årets Uppstickare. Det gick till Hallwylska Museet i Stockholm. Vi var väldigt glada ändå, Jon och jag, att vara nominerade i den hårda Stockholmskonkurrensen!! Och VÄLDIGT trevligt hade vi på Lejontornet där man äter gott och blir bortskämd av familjen Bengtsson (storsamlare av antikviteter och ägare till tre hotell i Gamla Stan, Lady Hamilton, Lord Nelson och Victory).

Den mest uppmärksammade montern på Market var förstås filmen om den lilla ettåringen som röjer bland barerna på Mallorca och raglar runt bland drinkar och bord. Visst roligt när det spelas av en liten flicka som knappt kan gå (fotografens egen ettåring) men med väldigt mycket olust kring vad man utsätter ett litet barn för. Filmen lär ligga ute på Youtube och vara det f n mest sedda. Annars var en av mina favoriter Anna Bjerger, representerad både av ett svenskt galleri och ett danskt…Kajsa von Zeipel överst och Cooper GorferKnowin Wivienne nedan.

Vi hann besöka två av sommarens utställare också i deras nya ateljé i Malongen vid Nytorget och se vad de planerar inför sommaren.SIMKA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: