h1

Läkarundersökning per telefon

februari 27, 2011

Det piper och brusar i bröstet. Den nya förkylningen ger sig inte och jag gillar inte att ta promenader för jag blir så förfärligt trött. Så jag ringde till min läkare. Ska ändå in till Visby på torsdag, kanske kunde han ha en tid för mig? Vi prövar här och nu, tyckte han och bad mig sätta telefonen mot ryggen och andas djupt. Så andra sidan, andas djupt igen. ”bronkit” avgjorde han, ingen lunginflammation (som jag befarade). Ett virus. Ordinerade ett recept som maken kan ta med från stan i morgon. Jag blev så glad, vet vad jag har, hur jag blir av med det. Och framför allt, jag slipper ta mig in till stan nu mitt i skrivandet.

Vi tog en liten promenad, Jon och jag, ned på Barshage, Isen till havs har brutits upp och blåst upp i norra Bottenviken, svanarna får på nytt mat vid stränderna. Isande kallt dock trots att det bara är någon minusgrad. Det är väl vinden, det klara ljuset och råkylan i atmosfären. En farlig tid, sena februari.

En anledning att ändå resa in till Visby: Björn Evensen och hustrun Lofina ställer ut på GoCart Gallery. Björn har jag följt mer än 25 år, men Lofina är ny för mig. Hon stickar entrådiga bilder, broderar poetiskt, Emily Dickenson har givit uppslag och ideer. Gå och se! I väntan på blåsipporna i backarna… dessa tog jag in.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: