h1

4 Vanellus vanellus på Körsbärsgården

mars 10, 2011

Vanellus vanellus, det är tofsvipa eller bläcku som det heter på gotländska. 4 stycken promenerade på parkeringen i morse när vi tittade ut. Då är det väl i alla fall vår? Annars började dagen i dis, övergick i regn och kraftig blåst. Tvingade mig ut på kort promenad och inspektion av snödropparna och vintergäcken. Annars bara skrivande…Äldsta dottern gick annars under smeknamnet Tofsvipan när hon var i 3-4 års åldern. Det var väl frisyren.

Jag har träffat på en svensk koppling till vännen Bobo Ferruzzi och för dem lägger jag här ut några gamla Venedigbilder på Bobo och familjen.Bilderna är drygt 20 år gamla, familjen Ferruzzi framför Bobos muralmålning i Venedig (den lilla flickan är vår Helga), Sommardagar i Cugnan i bergen ovanför Venedig med Bobo längt t v och därefter hans son Ingo. Högra bilden är Bobo och vår dotter Nanna i Schweiz i samband med en utställning.

2 kommentarer

  1. Oj, bläcku! Det måste vara Gotlands mesta vårljud! Nu måste jag komma över snart!
    Hittills har snön, skrivande av en bok om världens äldsta bevarade oljeraffinaderi i Ängelsberg, samt projektledning av en liten bok med våra teckningar av våra 90 vanligaste arter i Mellansverige på 14 språk. Släpp av den senare onsdag 16/3.


    • Vad glad jag blir över bok om oljeraffinaderiet; jag var ju därute en gång, vi gjorde ett program för TV om kultur och industrihistoria. Det är en märklig plats med så stark berättelse. Ser fram mot att få läsa! MaritaKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: