h1

Austre strand blir Naturreservat

april 20, 2011

Byggplanerna för de åttio husen vid Austre strand intill Holmhällar Pensionat blir inte av. Och alla parter tycks nöjda med den uppgörelse som gjorts. Länsstyrelsen gör området till naturreservat och köper det av exploatören.  Denne säljer även den resterande marken och gården  på öppna marknaden och han får nu hjälp av myndigheten att hitta alternativ mark på Sudret att bygga på. ”Det ska vara kustnära och vara cirka 10 enheter” säger exploatören. Minns inte längre när ärendet startade, men det har varit en lång resa som tycks ha fått ett slut som alla gillar.

Lika lyckligt slut tycks det inte bli för toaletterna på Körsbärsgården. De har nu diskuterats i byggnadsnämnden i precis ett halvt år och man har idag i arbetsutskottet sagt att de nog inte är att betrakta som olovligt utförd åtgärd men kanske är de det i alla fall. Man vill att vi på nytt söker bygglov, (vilket vi ju redan gjort) och på nytt skickar in ritningar (de finns redan med ärendet som var uppe i arbetsutskottet idag). Beslut ska tas i byggnadsnämnden vid ett senare tillfälle. Vet dock inte vad man ska besluta om (om det är olovligt? Om vi ska få lov på befintliga handlingar?)

Det har verkligen gått prestige i ärendet.

Vi undrade om vi skulle få stänga tills vidare men det tycks inte vara så. Så i morgon öppnar vi. Med tre utställningar: Mamma Andersson och Jockum Nordström, Björn Evensen i Livias Hus  och Helga som visar sina fotografier Whispers  från Venedig om natten…

Kafeet och Konsthallen öppnar kl 11.

Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: