h1

Var är göken?

maj 1, 2011

När vi bodde i Visby och barnen var små reste vi ned till Hoburgen och åt lunch på Majstre första maj. Eller om det var till Mors dag. Vi klättrade uppför branterna vid ”vacker kustväg” (innan den hette så) och tittade på våradonisen. På Majstre åt vi stekt fisk. Så jag tänkte att det väl var så att alla skulle resa från Visby till Hoburgen idag. Turisterna har ju redan varit här (i påsk). Men så var det inte. I stället nordlig, kall vind, 7 grader och få besökare. Helgas soppa och kakor blev över. Nå det finns ju en och annan granne… Men en akademiledamot köpte ett av Björns allra bästa verk.

Det har inte varit några gudstjänster i Sundre i vinter. Prästen har prioriterat Vamlingbo som har fördelaktigare avtal vad gäller uppvärmningen (tillsammans med Vamlingbo prästgård, Naturum Östersjöcentrum och Museum Lars Jonsson) Men  idag var det mässa. Om man räknar hur många familjer som var representerade av dem som bor i socknen så var det 40%. Nu är det inte så många hushåll och inte heller besökare, men ändå! Vi tyckte det var roligt att se varandra och att vara där en stund. Jag tror att kyrkopolitikerna och prästerna tänker fel när man rationaliserar. Inte får man besökare genom att flytta gudstjänsterna till andra socknar.

Min granne i syd sade att göken kom 30 april förra året. Så icke i år. Eller är den hes?

One comment

  1. Ikväll hörde vi göken väster om Svaide vät vid Svaidestugan i Follingbo.
    Förresten… I många år har det häckat ett svanpar i väten. Den här våren återkom endast en av svanarna och nu är även den borta.
    Vi är nog många som saknar svanarna i väten.
    Marie-LouiseKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: