h1

Hela Sverige ska leva- utom vissa platser på Gotland. Åtminstone när det gäller bredband.

maj 9, 2011

Nu börjar bygget för den nya utställningen med vernissage 21 maj. Spännande! Det är SIMKA, Simon Häggblom och Karin Lind som just nu gjuter fundament till en installation i skulpturparken. Det är en varm dag och kväll, över +20 idag! Ännu ingen gök…

Sedan i onsdags saknar vi bredband och e-mail. Det är nästan ofattbart hur handikappad man blir i denna värld utan kontakt. För cirka tio år sedan utlovade GEAB att hela Gotland skulle få tillgång till bredband och de mest avlägsna orterna som Sundre skulle få tillgång till nätet via radiolänk. Geab fick stora stöd av Gotlands kommun och staten. Det har fungerat bra för oss kunder under dessa år. Men nu har vi fått meddelande om att GEAB upphör med sin satsning (radiolänken) i höst. Nu är allt utbyggt. Då kan man lägga ned! Nu var tydligen e-posten ingen riktigt bra affär och Geab sålde den delen av verksamheten till E-phone. Som gick i konkurs. E-posten togs över av någon annan som förde över till någon annan som nu fört över till All-tele. De tror sig inte ha några e-mailkunder via radiolänk. Sundre har tappats bort på vägen genom alla olika mellanhänder!

Men bredbandet funkar ju heller inte. Det är säkert fel på er mottagningsdosa, sade GEAB i torsdags och erbjöd en ny installation för 20 000 (som alltså försvinner i höst..) Det tror vi inte sade vi, de andra i Sundre har ju inte heller någon bredbandsuppkoppling. Idag måndag trodde Geab att radiolänken var åtgärdad (det hade trots allt varit ganska många som varit avstängda i helgen). Men vi saknar fortfarande uppkoppling. Liksom övriga i Sundre. Först trodde de oss inte på Geab. Sedan såg de att Sundre inte var uppkopplade.

5 dagar utan bredband är en lång tid. Särskilt som vi båda inrättat våra jobb med bra bredbandsuppkoppling. Jag har en bok med dryga 100-talet bilder som ska till tryckeri och med layoutaren i Stockholm och bildleverantören här och i Indien…En mardröm!

De tycks som om Gotlands landsbygd inte längre räknas. Åtminstone inte för dem som styr och vistas i Visby.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: