h1

Tre små hus i skulpturparken

maj 13, 2011

Bygget med de tre husen i skulpturparken växer fram. Tunna ribbor formar rum, de är vinklade på olika sätt och sprider sken av blommor, optiska mönsteroch kastar skuggor i olika foramtioner allteftersom solen vandrar på himlen.

Från Stockholm återkom jag vid lunchtid. Till min förvåning har det regnat på ön. Växterna är tagna på sängen. Alla glada!

Igår samlades femtiotalet författare genom författarförbundets försorg för att lära sig av varandra hur man ger ut sina egna böcker. Det är verkligen en annorlunda tid, alla hade vi varit knutna till Bonniers, Nordtedts, Prisma. Nu plötsligt utkastade för att våra böcker inte säljer tillräckligt bra. Det är böcker med bilder och text. Historiska böcker med upplaga kring 5-7000. Inte attraktivt i kriminalromanernas och kokböckernas årtionde. men vi hade stort utbyte av varandra och tipsen haglade. Några sökte tryckbidrag (Hur gör man det och hos vem?) Andra hade problem med gamla bilder ur museernas samlingar som de håller hårt i och vill ha bra betalt för. Hur får man loss bilderna? Hur gör man med distributionen, försäljning på nätet. Facebook? Marknadsföringen?

En givande kväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: