h1

Årets första litterära afton på Körsbärsgården

juni 30, 2011

Årsmöte i vänföreningen. Därefter årets första litterära afton, med Karin Lind som talade om och läste ur sin bok Min mor var feminist..Vi var många som hade läst boken och som ville diskutera, fråga. Bra kväll. Inser att hennes bok kanske också kan vara manus till en kommande film (i alla fall det biografiska stråket kring hennes uppväxt) Nästa litterära afton blir med Monica Lauritzen som talar om Anne Charlotte Leffler nästa torsdag.

Det är nästan tropisk natt, dvs det ska vara minst 20 grader hela natten. Varmt är det, trädgårdens örter hänger och längtar efter åska och regn, vilket utlovats, men jag tror det far södra Gotland förbi. Jag har skördat årets första zucchini och broccoli, det är nog rekord. Trädgårdsmästaren har slutat och börjar egen verksamhet tillsammans med en annan trädgårdsentreprenör på Storsudret. Det blir nyanläggningar för henne i framtiden! Jon och jag får återgå till ursprunget och likt Signe ta vara på det som är. Alltså mindre uppdragning/försäljning av grönsaksplantor och ettåriga blomster. Delning/försäljning av Signes ursprungliga plantor fortsätter vi förstås med.

Yngsta dottern kommer om någon dag. Hon har just köpt en kolonistuga i Uppsala och jag kan tänka mig att hon har ett visst behov av plantor….

Hos vännerna som vi tillbringade midsommarafton hos prunkade gurkplantorna i det växhusliknande badrummet.

One comment

  1. Hej! Var och fikade hos dig en lördeftermiddag i maj. Köpte ett körsbärsträd samt några tomat- och krasseplantor.
    Krasseblommorna blommor med en kraftig orange färg. Se bild på min blogg orienterinstanten.blogspot.com i inlägget den 30/6.
    Hälsningar Marie-LouiseKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: