h1

Vad gör man med tio kilo aprikoser?

augusti 23, 2011

Aprikoserna mognar på en gång. Har  plockat tio kilo och gjort 12 burkar marmelad. Vi äter färska aprikoser morgon, middag och kväll… Ger bort till alla jag känner… Det är ett litet träd som växer mot garaget. Jag pollinerade duktigt med en vattenfärgspensel men det brukar inte bli så mycket frukt. Nu är dessutom persikorna nästan mogna, men de är inte lika många. Och tomaterna. Det plockar jag 4-5 kilo om dan! Men kaféet behöver tack och lov många.

Det låter nästan som jag klagar och det är inte meningen. Jag tycker det är fantastiskt och underbart med dessa rikedomar som kommer ur små plantor och frön!

Barnbarnen har varit på besök och Jon och jag har vaktat när föräldrarna var på fastlandet. För första gången i år låg jag en förmiddag på sandstranden vid Nore (och byggde sandslott m m). Härligt!   Viktor på stranden och Alvin med mig i Konsthallen . Han gillar Shaun Tans bilderböcker. Själv har jag dessvärre redan läst ut Hundraåringen… Kunde inte släppa den. Vilken bok!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: