h1

Sensommarvärme men turisterna har lämnat ön

augusti 26, 2011

Dimman låg tät över ett varmt (över +20) Körsbärsgård i morse. Så lättade den, fladdrade fram och tillbaka. Trädgården trivs i fukten och värman. Upptäckte att även mullbären är mogna nu. Och björnbär och persikor. SMHI tror på ännu en tropisk natt. Det har verkligen varit en härlig sommar! Tranorna flyger högljudda fram och tillbaka mellan havet och vår åker. På vår kvällspromenad sken solen varm ännu vid sjutiden och vi var rejält svettiga efter 1,5 timmes rask vandring.

Norrbonden som skadade sitt öga när han skulle sända sina kor till slakt (de har långa horn) mår bättre. Kanske kan ögat räddas så han får litet ledsyn på det. Ett tag trodde läkarna att det inte alls skulle gå. Det står mycket i gotlandstidningarna om att jordbrukarna lever farligt och är mest olycksdrabbade i jobbet. Ensamma är de också. Norrbonden hade tur, hans syster var hemmavid och kunde ta honom snabbt till Visby och lasarettet. Vi är utsatta här nere när vi behöver akut sjukvård. 

Men säsongen är definitivt slut nu. Idag kom bara 13 till Konsthallen och det är nog dags att stänga om man driver rörelse på södra Gotland.. Detta är sista veckan som vi har öppet vardagar, i september har vi helgöppet i två veckor. Därfter börjar mitt skrivarliv, vilket jag nu längtar mycket efter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: