h1

Om Horace Engdahl och frid. Och om Öja skolas framtid.

december 14, 2011

Jag läser Horace Engdahls Cigaretten efteråt,  en bok som befinner sig någonstans mellan essän och aforismen. Eller mellan Drottning Christina och Stendahl. En vän, som jag behövde ett råd av, fångade jag med mobilens hjälp när han var på väg till Jean Claude Arnaults fantastiska andningshål Forum , nutidsplats för kultur på Sigtunagatan. Han skulle lyssna på Horace och flämtade något om boken, som fick mig att genast beställa den. Gör det ni andra också!

Dagens Horace-sentens: Frid är underligt nog ett aktivt tillstånd: en ström av kraft som inte används till något.  Den utmattade känner ingen frid.

Jag vandrade runt Sundre, såg på de nya husen som redan får sina fönster målade. Bonden i norr har plöjt färdigt för i år. Hans balar ligger och väntar på att tas in som vinterfoder för djuren, veden är huggen. Hos Sven Sörman är det imma på fönstren. Det är litet svårt att gå förbi, jag tycker att han ännu finns där. Det är få gånger som jag gått den vägen utan att jag stannat för en liten pratstund. Kanske är det det jag söker på mina vandringar? Frid.

Ni som ännu inte skrivit på namninsamlingen för bevarandet av Öja skola, gör det! Det är viktigt att skolan får vara kvar, att bygden får leva vidare, utvecklas. Hur man gör ser ni i marginalen till höger under Blogroll Insamling. Klicka  på uppropet och lägg er röst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: