h1

Landsbygdsuppror på Gotland

december 21, 2011

Även på ön sydspets kan man gå på krogen en onsdagskväll. Och det är fullt! Grå Gåsens pub är öppen och med konstutställning med Sanny Laurin, goda mumsbitar och något att dricka. Trevligt för alla känner alla, en blandning av årsboende och vinterfastlänningar som kommit för att fira jul.

Idag kom ett besked från Byggnadsnämnden på Gotland att vi beviljats bygglov för toaletterna till Konsthallen. Första bygglovet för toaletterna insändes 2008 och de slutbesiktigades och godkändes i juni 2010. I samband med ett privat besök av en bygglovarkitekt ansågs toaletterna vara svartbygge. Ny ansökan fick skickas in i februari 2011, byggnadsnämnden ursäktade sig med att de tidigare bygglovhandlingarna förkommit ( i samband med deras flytt till P18?). Nu nästan på dagen 10 månader efter det att vi på nytt skickat handlingar fick vi alltså lov. Lovet är daterat 26 okt men kom oss till handa först idag 21 dec. Det ska alltså i Gotlands region behöva ta 56 dagar att expediera ett beslut. Och 10 månader att besluta om något som man tre år tidigare beslutat om. Jag förstår fuller väl att Gotland är ”sämst i klassen ” när det gäller allmänhetens förtroende för tjänstemännen. Det borde finnas en LEX MARIA för dem. Drygt tre år för ett bygglov! Och tio månader att hantera ett rutinärende som man redan beviljat! Och dessutom 56 dagar från byggnadsnämnds beslut till utskick till den berörda.! Till råga på eländet FÅR VI INTE LOV ATT ANVÄNDA TOALETTERA FÖRRÄN BYGGNADSNÄMNDEN UTFÄRDAT SLUTBESKED. (Vad nu det är?)

Jag förstår att politikerna är upprörda. Idag ett inlägg från Eva Nypelius (C) om att faktiskt skolans tjänstemän är skyldiga att ta del av regionalpolitiska beslut och inte bara besluta utifrån ett ”skolperspektiv”. Allt hänger faktiskt ihop. Vi beslutar gemensamt om regionens utvecklingsprogram. Därefter är det det som ska styra. Både för tjänstemännen på byggnadsnämnden och på skolförvaltningen.

Den 30 december är kallat till Landsbygdsuppror. Det blir en manifestation för landsbygden mot staden. Från Burgsvik går en (flera?) bussar t or. Följ med dem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: