h1

Venedig i sol och Sundre i storm

januari 14, 2012

I femton år har vi haft ett viste i Venedig. Nu har i varit där för sista gången. Förra veckan tömde vi lägenheten och överlämnade nycklarna till en engelsk familj som tar över. Vemodigt men vi kände ändå att det var dags. Det blev en sista vecka i strålande sol och vi satt ute i den lilla trädgården och åt lunch, vandrade runt längs kanalerna, passerade alla favoritplatser. Vi åt middag med den nya familjen på en restaurang nära Arsenalen och träffade Donna Leon. ”Det är aldrig fel att vända blad” sa hon när hon såg mitt vemod. Sommargrannarna i syd här i Sundre träffade vi också på en kväll när de var på väg till Florian. I januari är Venedig  litet, alla man till äventyrs känner, träffar man på. Sista kvällarna bodde vi på hotell. Ägaren hade just köpt en trädgård på Giudecca som görs iordning som exklusivt hotell (bara 11 rum). Villa F heter det. Det var som att komma till Frances Hogson Burnets Den hemlighetsfulla trädgården: Hon förde undan ett rosensnår och låste upp en järngrind i en hög tegelmur med en rostig nyckel… Men innanför hade trädgården redan gjorts iordning. Mycket prunkande, också så här års, och nyplanterade granatäppelträd i alléer. Små köksland med kronärtskockor och tomater. Fikon, persemon khaki, aprikoser längs tegelmurarna.  

Vi kom hem till ett Sundre i storm. Också här var det ganska behagligt, +6-7 grader. I natt storm på nytt, vinden vände, snö och nollgradigt. Gick, med viss svårighet, över alvret med dotter Helga och hunden. Havet är nästan smaragdgrönt med vita toppar.

I grannsocknen Hamra har bildats en förening Vändburgs framtid. Förslag finns på utbyggnad vid hamnen. Föreningen vill att utbyggnaden ska ske måttfullt och med lokala intressenter involverade. Möte blir det i Hamra bygdegård lörd 28 januari kl 13. Om föreningen kan man läsa på http://vandburg.blogspot.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: