h1

Även kvinnor har rösträtt

januari 26, 2012

Stefan Löfvén var inget namn för mig. En fackpamp, metallare,  knappast  kvinnornas man ( motståndare till kvinnopotter), som förordar ”miljonprogram” för jobben (jag associerar förstås till 60-talets miljonprogram för byggande av hyreshus och rivning av de svenska stadskärnorna), som vill ha tätare kontakt med näringslivet, (inga småföretagare här inte), som förespråkar vapenindustri och kärnkraft. Och med Sven- Erik Östenberg som parhäst. För mig är de den personifierade betongen. Jag håller med Lotta Gröning i Expressen ”Det här är en av de sämsta lösningar som man kan tänka sig”. Hon tror inte botten är nådd för socialdemokratin. Dessvärre har hon nog rätt.

Det finns 50% väljare ungefär, som är kvinnor. I min föräldrageneration röstade kvinnan som mannen bestämde. Jag tror inte det är så längre. Och det Löfvén företräder har jag svårt att tro appellerar till de socialdemokratiska kvinnorna. Sen får han vara hur ”pålitlig” som helst.

Vad gör man när bilen pajar och det inte finns någon kollektivtrafik och man får kallelse till lasarettet i stan? Det finns något som heter ”Plustrafik”. Två gånger i veckan kan de som bor dit bussarna på Gotland inte går (t ex Sundre) få  åka plustrafik som är gemensam taxi. Visserligen blev jag tvungen att ändra tiden på sjukhuset till rätt dag, men sen. Klockan åtta stod en taxi utanför dörren, vi var tre som åkte norrut och fyra som delade på taxin på hemvägen. Jag fick se både Guldrupe och Grötlingbo på hemvägen, Gotland i vinterskrud (det är en hel del snö norrut). Riktigt roligt var det!

Vi prenumererar numera på ett antal tidskrifter som yngsta dottern är grafisk designer för. I Modern Psykologi finns alltid en ”redaktionsfråga” som alla i red. ska svara på. Frågan i senaste numret var Vad är ditt drömhem? Dottern svarade med egen kock . Ja det vore en dröm…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: