h1

Sundrepromenader och tankar om Antoni Tapiés

februari 8, 2012

Temperaturen närmar sig högst motvilligt nollstrecket, det är rätt molnigt men nu går jag oförskräckt på mina långpromenader igen. Idag hade jag större tur, träffade både norrbonden och några deltidsboende. Den förre, som i somras råkade ut för att en av hans highland cattle svängde med sina långa horn och träffade hans öga, mår idag ganska bra (men med bara ledsyn på det skadade ögat), Korna har han sålt och nu finns ”bara” 150 tackor på gården. Även han ogillar kyla och stannade ovilligt hemma när det var som värst. Annars är det skogsarbete som gäller när marken är frusen. De båda som delar Sundre med Stockholm hade gjort en avstickare till Nicaragua, Puerto Rico, Guatemala m m. Bruna och glada. Vi bestämde att ses snart!

Jag har avslutat Joyce Carol Oates Änkans bok, som jag tycker är väldigt bra och börjat läsa Kerstin Ekmans senaste Grand Final i skojarbranschen. Som titeln anger en skojig bok, som lätt drar förbi. Väntar på komplikationen, men den kanske inte finns?

En av mina favoriter inom modern konst, Antoni Tapies (från Spanien) är död. I Barcelona finns hans museum (liksom museer över Miro`och Picasso) Skulle vilja resa dit. De flesta målningar av Tapies har jag faktiskt sett på Tefaf i Maastricht (i mars är det dags att resa dit igen för världens främsta antik- och konstmässa)och hos Axel Vervoordt i Antwerpen som har en stor samling. Jag gillar hans abstrakta bilder som låter tankarna löpa fritt och blandningen av material, grov sand, cement, collage tillsammans med olja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: