h1

Antikmässa, Art Market, Supermarket och Vårsalong på Liljevalchs

februari 19, 2012

Bråda dagar i Stockholm. Vi har varit på årets Antikmässa I Älvsjö. Mässan bli större och större, dock inte vad gäller utställare av de kvalitativa montrarna, där är det snarare så att de minskar, vilket jag tycker är synd. I år var mindre konst än förra året. Årets tema var Orginella orginal, allt är mycket konceptuellt, alla vill berätta en historia. De verkligt kvalitativa tingen kommer litet i bakgrunden i alla dessa koncept. Men det är roligt att gå där. Jag har några favoriter som alltid håller sin stil. I år förköpte vi oss i Tomas Helanders monter. Han har fokus på medeltid till 1600-tal. Nu visade han en hel samling keramik från Tyskland som han kommit över med mycket krus och byttor från 1000- 1200-tal. Ett urval kommer vi att visa i Livias Hus i sommar!

Art Market på Konstakademien visade nutida konst på gallerierna. Några väljer att fokusera på en konstnär i sitt stall som t ex Magnus Karlsson (som hade galleri i sin lada i Fleringe under några veckor i somras). Nu visade han Bruno Knutman. Andra visar mer brett vilka som ingår i deras ”stall”. En favorit, Anna Bjerger, fanns med med en bild på Petter Bergman. Henne vill jag ställa ut så småningom, nu nöjde vi oss med att köpa en bok. En spännande konstnär är Pål Fägersköld. Vet inte så mycket om honom. Fick för mig att Dan Wolgers var han professor på Mejan. Annars en hel del bra foton. Och roliga installationer av Jacob Dahlgren bland annat ett verk med sågar från Clas Ohlsson(?) Jag skrev en gång om Benettons konstskola Fabbarica och då gick Jakob där.  Pål Fägersköld

Vi hann också gå och se Liljevalchs Vårsalong. Ganska spretigt och kitschigt, mycket psykedeliskt, broderi. Men det är en fest att gå dit och där finns naturligtvis ett och annat guldkorn.

Lämna en kommentar