h1

Långsamt liv

maj 9, 2012

Friska vinder och vårvärme trots allt. Jag rensar frenetiskt i rabatterna och skolar om plantor. Några satte jag ut för tidigt och de dog i vinden och nattfrosten. Nu härdas de som är kvar i växthuset nattetid.

Barnbarnet trivs med att sova utomhus. Tror det är fint att somna till alla dessa fågelläten! Nanna blir långsamt bättre och bestämde sig för att påbörja resan till Skåne ikväll med båten till Oskarshamn. Svärfar tar vid i Kalmar och kör henne hem. Tack och lov för alla äldre herrar som glatt hjälper till överallt!

Jag har 349 blommande kejsarkronor och massor av vildtulpaner. Nu knoppas även alla ”vanliga” tulpaner, det blir en fin helg för våra besökare i Konsthall och trädgård.

Nationalmuseum slår upp portarna för Slow Art och media talar om att det ligger i tiden med allt som är långsamt. Jag skrev en bok med Lena Katarina Swanberg, Långsam mat. Det var 2003 alltså nio år sedan, och vi var på tok för tidiga. Men förlaget trodde på oss. Det blev ingen riktig succé, boken reades och försvann. Nu letar alla efter den. Boken var i alla fall väldigt rolig att göra. Och jag gillar en slags långsamhet. Att reflektera, leva nära naturen, laga mat som tar tid, men puttrar för sig själv medan man gör annat…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: