h1

Kobolt och blåeld

juni 17, 2012

Körsbärsgården har nu öppet varje dag 11-17. Idag kom Eva Ek Schaeffer ned från Fårö och berättade om sina vävar för dryga trettiotalet medlemmar ur Textilakademien. Intressant att lyssna på henne. Hon är poet också när hon målar med orden. Hon berättade om ullen, hur hon spinner, växtfärgar och väver med oändligt antal nedslag per centimeter, hur hon på sin vanliga vävstol för trasmattor plockar ihop centimeter för centimeter. Ullgarnet tvinnas hårt, för det behöver hon en stor spinnrock ”Den fick  inte plats på båten så  jag använde en mindre men det blev inte lika bra tråd”. Jag ser henne sitta och spinna i segelbåten med Niklas långt ut i Östersjön…. Nu stod hon här vid sina lysande färgrika gobelänger i koboltblå jacka.

Jag fick in ett knepigt virus i min dator, alla skyddsprogram till trots och trodde att allt var kört. Men sonen kom ned och lyckades rensa min dator. Vågar nästan inte tro på det, men är i alla fall lättad och oändligt tacksam. Gick med barnbarnen på heden och luktade på den första blåelden.

I trädgården har snart all vallmo blommat över, nu är det pionernas och irisarnas tur. Rosorna har just börjat!Alvin och fadern för sådär 34 år sedan. Ungefär samma plats.

One comment

  1. Var på besök igår och njöt av Agneta Engströms härliga målningar och gobelängerna av ull. Jag tycker Tiden är finast och min sambo gillar ”Flickan och lunnefågeln” bäst.
    Fotade några blombilder som finns på min blogg.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: