h1

Tage Andersens Gunillaberg

augusti 25, 2012

”Djuren och liljorna har förökat sig sen sist”, sa maken när vi tittade runt på Tage Andersens Gunillaberg. Vi har gjort vår första resa efter att i 3 månader knappt lämnat tomten och Konsthallen. Tordagskväll for vi med båten till Oskarshamn, sov över på släktgården i Småland och for vidare mot Skulptuerna i Borås och till Gunillaberg. Borås var fantastisk, inspirerande att se vad en stad kan åstadkomma inom konsten när viljan finns och alla strävar åt samma håll. Om skulpturerna återkommer jag imorgon.

Till Gunillaberg brukar vi resa vid invigningen i juni.  I år gick det inte, samtidigt med Gunillaberg hade vi själva vernissage. Sedan har vi haft öppet varje dag. Tage Andersen hade första säsongen några hängbukssvin, ett tiotal getter och några kor av en gammal ras. Och så alla hönsfåglarna av olika raser förstås. Nu hade djuren blivit 165 stycken, en liten kalv hade precis kommit till världen när vi kom dit! Hönsen räknar han inte längre in i djurbeståndet.  Och liljorna på den gräsbevuxna ängen har blivit tusen och åter tusen. Alla stod i blom när vi var där, vita, gula, skära, röda.. Doften låg tung över hela Gunillaberg. Vi var tagna över denna ofattbara prakt.

Tage verkar än så länge intresserad av att göra något hos oss på Körsbärsgården till nästa sommar. Förhoppningsvis kommer han om några veckor och ser på platsen. Vi får se!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: