h1

En fågel landar och bygger bo på Körsbärsgården

augusti 8, 2013

Michele Iodice och fågelboetDen italienske konstnären Michele Iodice från Neapel kommer till Körsbärsgårdens Konsthall och bygger ett jättefågelbo i Skulpturparken.

Invigning av skulpturen blir lördag 10 augusti kl 15 med (förhoppningsvis) poesi i fågelboet!

Michele Iodici har sedan 1990-talet byggt fågelbon i stort format- upp till 6 m i diameter med plats för 50 personer- på platser runt om i Europa. Han kallar sitt projekt Migration; fåglarna reser över länderna och slår sig ned på olika platser för att häcka. År 2005 var det Villa San Michele på Capris tur. Där bodde en gång den svenske läkaren Axel Munthe. Ett samarbete startade med Sverige för Micheles del. På Villan byggdes ett antal jättelika bon i träden, överblickande Medelhavet. Också bon för poesi och högläsning byggdes på marken.

Nu är Michele Iodici på Gotland och bygger tillsammans med konstnären Simon Häggblom ett fågelbo i Körsbärsgårdens Skulpturpark. Materialen blir sten och askgrenar, invändigt klätt med mjuk strandråg. Invigning med poesi. Därefter uppläsningar och sagoläsning under de kommande veckorna. Vi trodde Ann Wåhlström och Glas var säsongens sista utställning. men så är inte fallet. Det lilla fågelboet som Michele håller i handen är ursprunget till idén: han vilade på sin uteplats i centrala Neapel med trafik runt omkring, upptäckte en fågel som gjorde sig ett bo bland bilar och avgaser. Det är idén kring det boet som han nu bygger på olika platser runt om i världen..

VI ses på lördag kl 15!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: