h1

En kort Stockholmsresa

september 19, 2013

Vi for strax före fem på morgonen för att hinna med båten. Lämnade konst till dem som köpt i Konsthallen i sommar. Jon for åter med båten på kvällen för att vara i Sundre vid två-tiden på natten. Jag stannade och levererade verk till dem som vi inte hann med dagen innan.polca dot
Jag hann se utställningen om bronshuvuden m m i Bergrummet på Skeppsholmen. De flesta har hittats i Nigerias stad Ife på 30-talet. Förmodligen gjorda 1100-1400-tal, litet tidigare än dem i Benin som vi i Europa upptäckte kring år 1900. Märkliga är de skulptuerna, till formen inte olika de grekiska från antiken. men de avporträtterade var kungligheterna i Ife. Ofta har de tatuerade ränder som tunna trådar över huden.
På kvällen var det premiär på Folkoperans Trollflöjten. Scenografin svarade Sören Brunes för (som ställde ut hos oss förra året). Spännande och lustfyllt, litet långt. Och faktiskt denna gång ojämn sång. Jag brukar gilla tolkningen av operastyckena på Folkoperan. Och alla nya unga förmågor. Nu blev jag litet besviken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: