h1

Gröna helgdagar i Sundre

januari 4, 2014

Huset har varit fullt under jul och nyår. Nu kommer några av barn och barnbarn åter, ikväll är vi 7 runt middagsbordet.
Vi talar om den milda årstiden i socknen och vi är alla väldigt nöjda, inga hala vägbanor och vi kan gå långa promenader längs stränder och på alvret. I trädgården plockar jag ännu broccoli och mangold, persilja, sallad och fänkål växer till sig dag för dag och ringblommorna vissnade aldrig i höstas. Nu ser man snödroppar och vintergäck på väg upp… Kan kan inte hjälpa det, jag gillar det här ”varma” vädret mycket! De senaste dagarna har även varit soliga. Men korta förstås.sundre i jan 2014vilgot målar
Vi har inte gjort särskilt mycket, gått långa promenader, fixat litet i trädgården, varit på kalas. Efter trettonhelgen far alla. Då blir här åter stilla.
Färjan till Oskarshamn har kört på grund. Hur kan sådant ske? Nu ska den repareras och alla som ska till södra Sverige får ta extraturen med Nynäsbåten och Destination Gotland har valt att låta den gå kl 00.10, framme efter tre i Oskarshamn. Här bävar vi att släppa iväg Nanna med tvåårig Vilgot hela den långa färden från halv fyra på natten i Oskarshamn ner till södra Skåne. Ingen sömn alls den natten förmiddagen. Hur klarar en småbarnsmamma sådant??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: